Дeva, vendég: Musspell (RO)

Дeva, a budapesti Takács Dorina projektje. A 22 éves előadó üstökösként robbant be a hazai könnyűzenei színtérre. Számait ő írja és producereli, élőben pedig különböző tehetséges zenészekkel lép színpadra.

Különleges zenéje egy ősi földre kalauzolja a hallgatót – számait atmoszferikus lágy hangok, selymesen pulzáló basszus és a magyar népdalok misztikus világából merített töbszólamú mantrák jellemzik. Az év elején megkapta a neves Music Moves Europe Díjat és a Petőfi Rádió legjobb női előadói díját is. A hazai fesztiválok mellett fellépett a Vienna Waves-en, az Eurosonicon, a The Great Escape és a Superbloom fesztiválon is.

Több kislemez után, Дeva bemutatkozó albuma ‘Csillag’ címmel Zságer Balázs kiadójánál, a Move Gently Recordsnál jelent meg. A tizenegy dalból álló album egy mese az életről, és egyúttal egy ima a teljességhez. Дeva, az album számain keresztül az egyensúly és a harmónia-keresés folyamatát járja körül olyan témákat érintve, mint az elmúlás, az elvágyódás vagy a megszabadulás.

Az est vendégelőadója a kolozsvári lány-duó, a Musspell lesz. Zenéjüket északi motívumok a melankólia és a játékos elemek jellemzik. Az elektronikát ötvözik élő vokálokkal, gitárral és analóg szintibasszusokkal.