Júl.

26.

kedd

Júl.

26.

kedd

Ohnody akusztik – Akvárium Petőfi200 Terasz

Kapunyitás: 20:00

Terasz
Ingyenes!

Ohnody akusztik – Akvárium Petőfi200 Terasz

Kapunyitás: 20:00

Terasz

Hegyi Dóri, Ohnody névre hallgató szóló zenei projektje. Munkáiban az énekesnő különböző művészeti irányokat ötvöz valamilyen koncepcionális elképzelés mentén. Minimalista rajzai, mély és őszinte versei és érzelmes énekhangja olvadnak össze ebben az interdiszciplináris projektben. A zenei és vizuális világban rejlő apró részletek, a rímeken és a vonalakon keresztül mind Dóri víziójának a kivetülései. Az Ohnody név az ‘Ónody’ családnév angolosított változata, ami Dóri dzsentri iparművész felmenői előtti tisztelgés és a tőlük ‘szerzett’ művészi készség örökségének jelképe.

“Analitikus a gondolkodásom, és a helyzeteket szeretem részletekre lebontani, ezért koncepciókban látom a művészetemet is. Az “Egy másik életben”-nel azt az állapotomat akartam leírni, amikor már felismerem, hogy a kapcsolat, amiben vagyok, nem jó nekem, de még hezitálok. Azt figyeltem meg a környezetemben, hogy többen vannak és maradnak olyan kapcsolatban, amelyben egyértelműen szenvednek, és hiába történnek összesimulási törekvések, nem tudnak egyről a kettőre lépni. Nem azért, mert az egyik rossz, a másik meg jó, vagy fordítva. Hanem szerintem azért, mert torz elképzelés van a fejünkben arról, hogy milyen emberre vágyunk. Vagy a szüleinkkel kapcsolatos sérüléseinket akarjuk megjavítani a párkapcsolatainkon keresztül, hogy ilyennek vagy olyannak láthassuk magunkat a másik cselekedetein vagy szavain keresztül. Vagy talán át sem gondoljuk azt, hogy milyen kvalitások és mérési pontok alapján választunk magunk mellé valakit, mert erősebb bennünk a magánytól való félelem. Közben szerintem az egyedüllétben tanuljuk meg saját magunkat. Nem tudom, hogy az ezt olvasók és a hallgatóim közül hányan tudnak ezzel a jelenséggel azonosulni, de én ebben voltam. Ez a dal annak a gyógyulási folyamatnak az egyik szegmense, amin keresztülmentem azért, hogy el tudjam engedni az engem hátráltató tényezőket.”

DÍJAK

Artisjus Junior Díj 2020

DISZKOGRÁFIA

2018 – Nude (EP) 
2018 – Hideg (single)
2020 – Egy Igaz Szerelem (LP)
2022 – Sietünk Meghalni (LP)

SOCIAL MEDIA
instagram.com/ohnody
facebook.com/ohnody

VIDEÓANYAGOK
Távolról Domb – Music Video Ohnody- Távolról Domb (official music video)
Hideg – Single Ohnody – Hideg – Official Music Video
Ohnody live @ Akvarium Budapest https://youtu.be/akKPR4pxqYs 
Ohnody live acoustic @ HolidayStudio Ohnody – Live @ Holiday Studio Budapest
Ohnody live @ Hajógyár MUZIK ▪ Ohnody

MANAGEMENT
www.upmusicbudapest.com
denes@upmsuicbudapest.com

A koncert ingyenes.

Az esemény a Petőfi 200 Emlékév keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jött létre.
www.nka.hu

Helyszín

Terasz

A zenei és kulturális programokon kívül az Akvárium legfőbb vonzereje a több száz fő befogadására alkalmas terasz, ami hangulatos találkozási pontként szolgálhat bárki számára, aki megfordul Budapest belvárosban.

Étterem

Ruhatár

Könnyen megközelíthető

Dohányzás az arra kijelölt szabadtéri helyeken

Koktélbár

Parkoló

Közterületi kerékpár tároló

Ingyen Wifi

Ingyenes!