Okt.

12.

szerda

Okt.

12.

szerda

José González

Kapunyitás: 19:30

Nagyhall
Jegytípusok

José González

Kapunyitás: 19:30

Nagyhall

José González számára a ‘Heartbeats’ című dal hozta meg a világsikert, azóta pedig a 21. század egyik legtehetségesebb művészeként tartják őt számon. 2017-ben már bizonyította az Akvárium Klubban, hogy elég neki egy akusztikus gitár és énekhangjával mindenkit levesz a lábáról. Akkor a ‘Vestiges & Claws’ albumot hozta magával, most viszont legújabb lemezével, a ‘Local Valley’-vel jön Az Akvárium Klubba. Az új album tökéletes példája annak, hogy nem kell valakinek folyamatosan a középpontban lenni ahhoz, hogy figyeljenek rá az emberek.

2003-as debütáló ‘Crosses’ EP-je óta mind José, mind a zenéje halk és szerény maradt. A ‘Local Valley’ is követi ezt a vonalat, szépen csendben úgy tökéletes, ahogy van.

A lemez az ‘El Invento’ című dallal indul, melynek különlegessége, hogy ez az első szám, ami spanyol nyelven íródott (argentín felmenőinek anyanyelvén). Az album a ‘Honey, honey’-val zárul, közötte viszont csodásabbnál csodásabb dalok repítik el a hallgatót José González egészen különleges világába. Újra bebizonyosodik, hogy José mennyire odáig van a különböző stílusú zenékért, hogy még mindig zseniálisan gitározik és most először előkerül néhány dalban egy dobgép is, tovább szélesítve ezzel az előadó zenei spektrumát.

A jól ismert González-hagyomány sem marad el, hogy más zenekarok dalait gondolja újra, a ‘Local Valley’-n a ‘Line OF Fire’ track ilyen, ami a Junip zenekar dala, amit még 1998-ban alapított az énekes a barátaival. 

Maga José González így nyilatkozott az albumról: “Hangzásban a ‘Local Valley’ is hasonló, mint a korábbi albumaim, igazából természetes folytatása azoknak a stílusoknak, amiket az elmúlt években képviseltem. Elhatároztam, hogy ebben a szellemben írok dalokat: rövidek, dallamosak és ritmusosak, egy kis latin-amerikai, valamint afrikai beütéssel. Egy kicsit kifelé tekintősebb, mint a korábbi albumok, de nem kevésbé személyes. Sőt! Inkább azt mondom, hogy ez az album tükrözi a legjobban a mostani gondolataimat.”

Ha egy igazán különleges koncertre vágysz, találkozzunk 2022. október 12-én az Akvárium Klubban!

Helyszín

Nagyhall

Az Akvárium legnagyobb koncertterme, a közel 1300 fős NagyHall, Budapest egyik legkorszerűbb rendezvényhelyszíneként biztonsággal kiszolgálja a legnépszerűbb hazai és külföldi zenekarokat és elektronikus zenei produkciókat is. Szinte minden számottevő magyar zenekar fellépett az egyedi hangosítással és kiváló fényrendszerrel felszerelt koncerthallban. A magyar kiválóságokon kívül az Akvárium helyt adott már számos nemzetközi sztárnak is: itt járt a Klaxons, Fritz Kalkbrenner, Marina And The Diamonds, a GusGus, Passenger, Hernan Cattaneo, Sasha, az Eagles Of Death Metal, a Kollektiv Turmstrasse, Troyboi, Wilkinson, Rebecca Ferguson, John Mayall és sokan mások.

Étterem

Ruhatár

Könnyen megközelíthető

Dohányzás az arra kijelölt szabadtéri helyeken

Koktélbár

Parkoló

Közterületi kerékpár tároló

Ingyen Wifi

Jegytípusok