Okt.

22.

vasárnap

Okt.

22.

vasárnap

iLAND – a zenei Sziget

Kapunyitás: 19:00

Nagyhall
Jegytípusok

iLAND – a zenei Sziget

Kapunyitás: 19:00

Nagyhall

Takáts Tamás – ének

Pálvölgyi Géza – billentyűs hangszerek

Dorozsmai Péter – dob

Madarász Gábor – gitár, ének

Kontor Tamás – basszusgitár, ének

Fehér Lili – vokál

Hegedűs Bori – vokál

Az iLAND egy tipikus régi-új formáció, hiszen az alcímben felsorolt kiváló zenészek többsége ismerős lehet a hazai progresszív zene egyik kulcszenekara, az East utolsó felállásából. A 2022-ben megjelent bemutatkozó iLAND-nagylemez, A Sziget ennek  az igen nívós zenei irányzatnak a folytatása, gyönyörű albuma, mely élőben a műsor gerincét alkotja, de a koncert kiegészül az East évtizedekig működő utolsó felállásának jól ismert dalaival (’56, Szerelem sivataga, David Bowie szeme) is. Kihagyhatatlan kettő az egyben ajánlat.

Az East a hazai progresszív zene nemzetközileg is elismert együttese volt évtizedekig, amely két nagy korszakot élt meg. A nyolcvanas évek közepétől kialakult második felállás három tagja –  Pálvölgyi Géza billentyűs – zeneszerző, Takáts Tamás énekes és Dorozsmai Péter dobos – zeneszerző – két sokat foglalkoztatott fiatalabb zenésszel, Madarász Gábor gitáros, énekessel és Kontor Tamás basszusgitáros, énekessel kiegészülve alapított együttest, és friss dalokat írt, mindez 2022 őszén iLAND: A Sziget címmel dupla CD-n jelent meg. Az első lemezen az új szerzemények szólnak, a másodikon pedig élő verzióban játsszák az East utolsó korszakának nagy dalait – és ez a leosztás erre a koncertre is igaz lesz, hiszen a teljes új anyag elhangzik, és a fentebb sorolt dalok mellett többek közt az ’56, Ha zászlót bont a félelem, A szerelem sivataga, vagy az Elrejtettél a szívedben újrahangszerelt változatait is hallhatjuk hosszú idő után élőben megszólalni.

Az iLAND koncert vizuális megjelenésében, háttér vetítésében segítségükre van Szurcsik József Munkácsy díjas festőművész barátjuk, a Képzőművészeti Egyetem rajz tanszékének  vezetője, aki az új CD borítójukat is tervezte. A koncert ötvözi a művész különleges, egyedi, európa hírű képi világát a zenéjük sokszor filmzenei hangulataival.

A nevében új, tagságában nagyrészt évtizedek óta együtt zenélő, összeszokott társaság a progresszív irányt folytatja, de nyitott szigetnek vallja magát, amely várja a progresszív zene zarándokait, hajózókat, kikötni vágyó élőzene-rajongókat.

A koncert műsorát Pálvölgyi Géza billentyűs-zeneszerző, az iLAND zenei vezetője így foglalja össze: „Úgy állítottuk össze közel kétórás műsorunkat, hogy mind az új iLAND-lemezünkre kíváncsiak, mind a régi dalaink kedvelői megtalálják az örömüket a koncertünkön. Az iLAND zenéje a korábban az East-ben elkezdett közös zenei utunk folytatása, életben tartva annak értékeit, fontos állomásait, színesítve új zenei utakat kereső, friss CD-nk anyagával.”

Helyszín

Nagyhall

Az Akvárium legnagyobb koncertterme, a közel 1300 fős NagyHall, Budapest egyik legkorszerűbb rendezvényhelyszíneként biztonsággal kiszolgálja a legnépszerűbb hazai és külföldi zenekarokat és elektronikus zenei produkciókat is. Szinte minden számottevő magyar zenekar fellépett az egyedi hangosítással és kiváló fényrendszerrel felszerelt koncerthallban. A magyar kiválóságokon kívül az Akvárium helyt adott már számos nemzetközi sztárnak is: itt járt a Klaxons, Fritz Kalkbrenner, Marina And The Diamonds, a GusGus, Passenger, Hernan Cattaneo, Sasha, az Eagles Of Death Metal, a Kollektiv Turmstrasse, Troyboi, Wilkinson, Rebecca Ferguson, John Mayall és sokan mások.

Étterem

Ruhatár

Könnyen megközelíthető

Dohányzás az arra kijelölt szabadtéri helyeken

Koktélbár

Parkoló

Közterületi kerékpár tároló

Ingyen Wifi

Jegytípusok