Dec.

11.

szerda

Dec.

11.

szerda

DakhaBrakha 20th Anniversary Tour

Kapunyitás: 19:00

Nagyhall

A jegyeket 6%, de minimum 300 Ft adminisztrációs díj terheli. 

Jegytípusok

DakhaBrakha 20th Anniversary Tour

Kapunyitás: 19:00

Nagyhall

DakhaBrakha Budapesten!

2024-ben ünnepli fennállásának 20. évfordulóját a DakhaBrakha ukrán világzenei kvartett. A 2004-ben a kijevi „Dakh” színházban alapított zenekar az új Ukrajna megalakulásának szimbólumává vált – szabad, bátor, független. 20 év alatt a „DakhaBrakha”, amelynek hangzása az ukrán dalok autentikusságát ötvözi a különböző hangszerek (az ütőhangszerektől a csellóig) hajtó ritmusával, hosszú utat járt be, meghódítva a világ főbb helyszínein: Glastonbury, Sziget, Pogoda, GlobalFEST és még tucatnyi más helyszínt – Mexikótól Dél-Koreáig.

A zenekar most egy nagyszabású turnéval ünnepli fennállásának 20. évfordulóját! Európa több mint 20 városában hallhatjuk majd a világ leghíresebb ukrán zenekarának erőteljes hangját, amely ma az orosz agressziónak hősiesen ellenálló ország nagykövete.

A „DakhaBrakha” színházi energiákból született, így koncertjeik erőteljes előadás, amely ötvözi a színház látványosságát és holisztikus dramaturgiáját, a népdalok egyediségét és a műfaji zenei sokszínűséget a hip-hoptól a bluesig.

A művészek a zenekar stílusát „etnochaos”-ként határozzák meg, ami a különböző etnikai összetevők kombinációját hangsúlyozza a zenében. A zenekar ukrán, krími tatár és más népdalokat használ, amelyeket a „DakhaBrakha” és más folkloristák expedíciók során rögzítettek.

A zenekar tagjai:
Marko Halanevych, Iryna Kovalenko, Olena Tsybulska, Nina Garenetska

A zenekar tagjai:
Marko Halanevych, Iryna Kovalenko, Olena Tsybulska, Nina Garenetska

Helyszín

Nagyhall

Az Akvárium legnagyobb koncertterme, a közel 1300 fős NagyHall, Budapest egyik legkorszerűbb rendezvényhelyszíneként biztonsággal kiszolgálja a legnépszerűbb hazai és külföldi zenekarokat és elektronikus zenei produkciókat is. Szinte minden számottevő magyar zenekar fellépett az egyedi hangosítással és kiváló fényrendszerrel felszerelt koncerthallban. A magyar kiválóságokon kívül az Akvárium helyt adott már számos nemzetközi sztárnak is: itt járt a Klaxons, Fritz Kalkbrenner, Marina And The Diamonds, a GusGus, Passenger, Hernan Cattaneo, Sasha, az Eagles Of Death Metal, a Kollektiv Turmstrasse, Troyboi, Wilkinson, Rebecca Ferguson, John Mayall és sokan mások.

Étterem

Ruhatár

Könnyen megközelíthető

Dohányzás az arra kijelölt szabadtéri helyeken

Koktélbár

Parkoló

Közterületi kerékpár tároló

Ingyen Wifi

A jegyeket 6%, de minimum 300 Ft adminisztrációs díj terheli. 

Jegytípusok