Szept.

14.

szombat

Szept.

14.

szombat

Az utolsó Óriás, vendég: Turbo, Cataflamingo

Kapunyitás: 18:00

Akvárium Klub
Jegytípusok

Az utolsó Óriás, vendég: Turbo, Cataflamingo

Kapunyitás: 18:00

Akvárium Klub

Az Óriás feloszlik. Nincs semmi baj, csak ahogy egy híres francia filozófus írta: “All good things have endings”. Utolsó előtti alkalommal a Fishing on Orfűn játszunk 06.28-án, a legeslegutolsó koncertünk pedig az Akvában lesz a Turbo és a Cataflamingo társaságában.
Zavarba ejtő belegondolni, hogy az Óriás alakulásakor 180 Ft volt egy kiló kenyér, 170 egy liter tej, 20 egy tojás, 270 egy liter benzin, 460 egy csomag Szofi és 99 a Nemzeti Sport (forrás: KSH). Hajszálaink száma sokszorosa, ráncaink száma töredéke volt akkor a mostaninak. Na de ne keseregjünk, hiszen annyi minden szép dolog történt, amíg itt a háttérben tönkrement a világ.

Számokban kifejezve:
◾ 18 év
◾ összesen 6 tag
◾ 5 nagylemez, 3 EP
◾ 12 klip
◾ 1 díj (ha jól számoljuk, igen, hát ez nem túl sok)
◾ pár túl jól sikerült feldolgozás
◾ rengeteg koncert, kilométer, decibel, nevetés, varázslat, cukiság
◾ felnőtté válás
◾ és ebből kifolyólag: 3 feleség, 4 és fél gyerek

Szóval a világ változik, és mi nem csupán emberi, de művészi értelemben is változtunk vele. Így nemrég úgy döntöttünk, hogy lezárjuk az Óriás-sztorit, életünk egyik legszebb történetét, mert ti is és mi is megérdemeljük, hogy az ilyen fontos dolgok méltó módon lezárattassanak. És ha már lezárattatnak, hát ünnepeltessenek is meg szépen, illendően! Így az Akvában mindenki ott lesz, aki fontos volt az Óriás életében – őket nevesítjük is hamarosan. És külön öröm, hogy a búcsúzás ünneplésére csatlakozik hozzánk régi harcostársunk, a magyar pszichedelikus rock netovábbja, a fantasztikus Turbo. Vicces, hogy így lesz keretes a szerkezetünk, hiszen az Óriás bemutatkozó koncertjén, 2006. július 22-én is együtt játszottunk velük. Szóval térjünk is át rájuk:

Turbo
A szerencsés csillagállás esetén megközelítőleg kettő évente egy darab koncertet adó Turbo zenekar meghatottan mondott igent az Óriás zenekar felkérésére, miszerint újra (utoljára?) közösen álljanak színpadra. A szinte párhuzamos karriert futó zenekarok egykori Corvintetős évvégi zúzásai, a munkásságuk során keletkezett millió találkozási pont, a közös backstage-ek mind olyan csodás emlékek, melyek vitathatatlanul a Turbo életének meghatározó eseményei. A Turbo tagjai vérbeli rock-testvérként támogatják és búcsúztatják az Óriás zenekart.

Cataflamingo
A Cataflamingo egy budapesti alternatív rock kvartett. Stílusuk, – mellyel több tehetségkutatón (Kikeltető, Lemming, Peron) is elnyerték a szakmai zsűri elismerését – modern módon idézi a ’90-es és a 2000-es évek rockzenéjét. Két EP után 2023-ban adták ki első nagylemezünket Ajtónak támaszkodni címmel, melyről a Semmi meglepő című lead single több Spotify lejátszási listába is bekerült és az eddigi leghallgatottabb daluk lett, illetve a telex After az év legjobb rock lemezének választotta. 2023 nyarán már számos nagyobb fesztivál (Kolorádó, Művészetek Völgye, Happy Fisherman Camp, Strand Fesztivál) és a Budapest Park színpadára is eljutottak. Valamint az őszük se volt kevésbé sűrű: első nagy headliner bulijukon bemutatták a nagylemezüket a Gólyában, és az Akvárium NagyHalljának színpadán is játszhattak a Platon Karataev előtt.

Event: https://www.facebook.com/events/3701475480120677
Óriás: https://www.facebook.com/oriasorias
Turbo: https://www.facebook.com/turbozenekar
Cataflamingo: https://www.facebook.com/profile.php?id=100063520720206

Kapunyitás: 18.00
Jegyárak:
Early bird: 5000 Ft
Kedvezményes elővételes: 6000 Ft (szept 13. 23:59-ig)
Normál: 7000 Ft
A jegyek május 2. (csütörtök) 10:00-tól érhetőek el.

Helyszín

Akvárium Klub

Budapest legmodernebb rendezvényhelyszíne

A megújult és kibővített Akváriumot új multifunkciós terek, bisztró étterem, elegáns design és professzionális építészeti megoldások jellemzik.
Budapest legújabb rendezvényhelyszíne alkalmas konferenciák, workshopok, partnertalálkozók, céges rendezvények, sajtótájékoztatók, és promóciók kompromisszumoktól mentes megvalósítására.

Étterem

Ruhatár

Könnyen megközelíthető

Dohányzás az arra kijelölt szabadtéri helyeken

Koktélbár

Parkoló

Közterületi kerékpár tároló

Ingyen Wifi

Jegytípusok