Szept.

02.

péntek

Szept.

02.

péntek

ÚJ DÁTUM! A New Beat és a Dürer Kert bemutatja: Nitzer Ebb

Kapunyitás: 19:30

Kishall
Jegytípusok

ÚJ DÁTUM! A New Beat és a Dürer Kert bemutatja: Nitzer Ebb

Kapunyitás: 19:30

Kishall

Az április 30-i Nitzer Ebb koncert új dátumon kerül megrendezésre. Sajnos Douglas pár napja kapott ételmérgezése olyan súlyos, hogy a budapesti helyszínen nem tud fellépni – kezelésre szorul. Tudjuk, hogy ennyi halasztás után milyen elkeserítő hír ez, de első sorban jobbulást kívánunk Dougnak; másrészt az a jó hírünk van, hogy ma reggel sikerült új időpontot találnunk a koncertnek: 2022. szeptember 2-át.

A korábban megvásárolt jegyek érvényesek természetesen, illetve amennyiben az új időpont nem felel meg, május 30-ig visszaválthatóak.

Alább olvasható a zenekar közleménye:

“Owing to a recent case of food poisoning that requires additional recovery – Douglas cannot perform at tonight’s show in Budapest. We have discussed the situation with the promoter and the show is now rescheduled for September 2nd 2022. We at NEP sincerely apologize for any inconvenience and disappointment this may cause.”

________________________

Tizenegy év után a Nitzer Ebb újra Magyarországon koncertezik!

A Depeche Mode-dal közeli barátságot ápoló, essexi Nitzer Ebb az EBM egyik legmeghatározóbb formációja. Az 1982-ben alakult csapatot több ízben is láthattuk Budapesten a Depeche Mode előtt, most pedig az indusztriális zene híveinek legnagyobb örömére április 30-án az Akváriumban celebrálnak újra 10 évvel legutóbbi magyarországi koncertjük után, ráadásul az eredeti felállásban.

Bár az EBM gyökerek miatt gyakran kötik őket a techno hazájához Németországhoz, a Nitzer Ebb az angliai Essexben alakult 1982-ben. A csapatot Douglas McCarthy (ének) és Bon Harris (szintetizátorok, programozás) hívta életre, a minimál hangzás, ütős basszusok, dühös ének pedig hamar követőkre talált a növekvő brit elektronikus zenei színtéren.

A nagy áttörés azonban 1987-ben érkezett el, amikor is lecsapott rájuk a Depeche Mode-ot is felfedező Mute Records és megjelentették a That Total Age című lemezüket. Még abban az évben turnéra indultak a nagy essexi elődökkel, akik előtt mi is több ízben láthattuk őket Budapesten, legutóbb azonban 10 éve, 2011-ben játszottak nálunk.

Több sikeres lemez után 1995-ben a zenekar tagjai úgy döntöttek, inkább az egyéb projektjeikre koncentrálnak, de 2006-ban újra összeállt a banda, hogy megünnepeljék 25 éves jubileumukat. A retrospektív anyagok megjelenése után pedig újragondolták, még elektronikusabbra formálták szerzeményeiket és ezzel, az immáron több évtizedes, az EBM világában legendásnak számító felvételeket is tartalmazó diszkográfiájukkal térnek vissza december 19-én Budapestre.

Helyszín

Kishall

A közel 700 főt befogadó KisHall, amely külsőleg is a nagyobb helyszín mása, szintén egyedi világítástechnikával és hangosítással rendelkezik. Kiváló lehetőséget nyújt rétegprodukciók fellépéseinek, Dj-k vagy zenekarok sőt család rendezvények, gyerekkoncertek számára is ideális. Ebben a teremben sincsen hangkorlát, a vizuális élményeket egy plazma TV-fal erősíti és a hangzás itt is tökéletes.

Étterem

Ruhatár

Könnyen megközelíthető

Dohányzás az arra kijelölt szabadtéri helyeken

Koktélbár

Parkoló

Közterületi kerékpár tároló

Ingyen Wifi

Jegytípusok