Ápr.

21.

péntek

Ápr.

21.

péntek

Szabó Balázs Bandája

Kapunyitás: 19:00

Nagyhall
Jegytípusok

Szabó Balázs Bandája

Kapunyitás: 19:00

Nagyhall

Tavaszköszöntő, szezonnyitó nagykoncerttel indítja az évet Budapesten a Szabó Balázs Bandája, akik öt év után térnek vissza az Akvárium Klub színpadára, hogy lélekemelő zenéjükkel és dalszövegeikkel újra megtöltsék a NagyHallt. A népszerű zenekar a jól ismert, közönségkedvenc dalok mellett újdonságokkal is készül a koncertre, nem érdemes kihagyni ezt az estét!

Szabó Balázs dalszerző-énekes, multiinstrumentalista zenész (többek közt gitározik, hegedül és kavalozik), valamint bábszínész és mesemondó 2009-ben, a Suhancos zenekarból való távozása után valósította meg nagy álmát és alapította meg saját formációját, a Szabó Balázs Bandáját. A Fonogram-díjas Banda (Balázs mellett: Acsády Soma – basszusgitár; Ferencz László – dob; Harangozó Sebestyén – gitár, vokál; Ölveti Mátyás – cselló, vokál) az elmúlt években az ország egyik legnépszerűbb zenekarává érett, ráadásul úgy, hogy a magyar népzenéből táplálkozó, sanzonos világból, popos, rockos, funkos elemekkel és kamarazenei ízesítéssel egy teljesen egyedi, határbontó és műfajépítő megszólalással érte el mindezt. Munkásságukban hangsúlyos a versmegzenésítések hagyománya, a saját szerzemények mellett szenteltek egy-egy nagylemezt Pilinszky János és Radnóti Miklós verseiből szőtt daloknak, de más költőket (Grecsó Krisztián, Szemlér Ferenc) is megzenésítettek már.

Helyszín

Nagyhall

Az Akvárium legnagyobb koncertterme, a közel 1300 fős NagyHall, Budapest egyik legkorszerűbb rendezvényhelyszíneként biztonsággal kiszolgálja a legnépszerűbb hazai és külföldi zenekarokat és elektronikus zenei produkciókat is. Szinte minden számottevő magyar zenekar fellépett az egyedi hangosítással és kiváló fényrendszerrel felszerelt koncerthallban. A magyar kiválóságokon kívül az Akvárium helyt adott már számos nemzetközi sztárnak is: itt járt a Klaxons, Fritz Kalkbrenner, Marina And The Diamonds, a GusGus, Passenger, Hernan Cattaneo, Sasha, az Eagles Of Death Metal, a Kollektiv Turmstrasse, Troyboi, Wilkinson, Rebecca Ferguson, John Mayall és sokan mások.

Étterem

Ruhatár

Könnyen megközelíthető

Dohányzás az arra kijelölt szabadtéri helyeken

Koktélbár

Parkoló

Közterületi kerékpár tároló

Ingyen Wifi

Jegytípusok