Aug.

10.

szerda

Aug.

10.

szerda

Napfonat – Akvárium Petőfi200 Terasz

Kapunyitás: 20:00

Terasz
Ingyenes!

Napfonat – Akvárium Petőfi200 Terasz

Kapunyitás: 20:00

Terasz

A Napfonat energikus, női a cappella együttes, ami ütős hangszerekkel teljesedik ki. Öt szabad hang összefonódása, ami együtt valami többet alkot. A Napfonat a magyar és más népek kultúrájának közös zenei magjához nyúl le, ebben keresi a választ ősi kérdéseire. Polifonikus egységük néha kórusra emlékeztető erővel szól, máskor egy-egy lágy egyéni hang lép előtérbe. Ötük harmóniáját elemi ritmus kíséri. A Napfonat dalainak vibráló sokszínűsége az öt énekesnő hátteréből fakad.

Külön-külön is izgalmas zenei világokat, kultúrákat képviselnek Felvidéktől Oroszországig, a poptól a kísérletező jazzig. Saját szerzeményeket, magyar, és más kultúrák népdalait dolgozzák fel polifonikus hangzásba öltöztetve. 

Meghódították a magyar világzenei színpadokat, meghívott vendégei voltak Palya Bea teltházas koncertjének az Akváriumban, és a Hangfoglaló 2020-as nyertesei közé is bekerültek. Első lemezük, a Szól a Világ 2021 májusában jelent meg.

TAGOK
A Napfonat 2018 tavaszán alakult, tagjai: Farkas Kriszti (Volkova), Szalay Heni, Szarka Anita, Tóth Eszter és Tóth Orsi.

A koncert ingyenes.

Az esemény a Petőfi 200 Emlékév keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jött létre.
www.nka.hu

Helyszín

Terasz

A zenei és kulturális programokon kívül az Akvárium legfőbb vonzereje a több száz fő befogadására alkalmas terasz, ami hangulatos találkozási pontként szolgálhat bárki számára, aki megfordul Budapest belvárosban.

Étterem

Ruhatár

Könnyen megközelíthető

Dohányzás az arra kijelölt szabadtéri helyeken

Koktélbár

Parkoló

Közterületi kerékpár tároló

Ingyen Wifi

Ingyenes!