Márc.

22.

péntek

Márc.

22.

péntek

Barabás Lőrinc Quartet

Kapunyitás: 19:30

Kishall
Jegytípusok

Barabás Lőrinc Quartet

Kapunyitás: 19:30

Kishall

Barabás Lőrinc Quartet

Barabás Lőrinc trombitás és zeneszerző a budapesti improvizatív zenei élet egyik meghatározó szereplője és mozgatórugója közel két évtizede. Rendkívül aktív és termékeny előadó, felvételei folyamatosan újabb és újabb innovatív zenei irányokat jelölnek ki. 2007 óta tizenkét albumot adott ki különböző zenekaraival, illetve szólóban, rendszeresen turnézik szerte Európában és az Egyesült Államokban.

A Barabás Lőrinc Quartet 2015-ben alakult meg, mert Lőrinc számára hiányzott az Eklektricben megszokott csapatszellem. Két nagylemezt követően a kvartett 2021-ben teljesen kicserélődött, új felállással és hangzással jelentkezett. Az „Open” című album a korábbiakhoz képest kísérletezőbb, stílusában és hangzásában inkább Miles Davis hetvenes évekbeli, illetve Erik Truffaz korai lemezeit idézi. Azokat a stílusjegyeket, amelyekről eddig ismertük, most is felfedezhetjük – vonzódását a szabályos, ismétlődő formák iránt, lényeglátását, tiszta egyszerűségét, a legkülönbözőbb stílusokkal való játékot –, de az album határozottan új fejezetet nyitott az együttes zenei életében. A március 22-i koncerten az állandó dobos Klausz Ádám helyett Tálas Áron játszik majd.

Barabás Lőrinc – trombita
Premecz Mátyás – billentyűk
Ajtai Péter – nagybőgő
Tálas Áron – dobok

Helyszín

Kishall

A közel 700 főt befogadó KisHall, amely külsőleg is a nagyobb helyszín mása, szintén egyedi világítástechnikával és hangosítással rendelkezik. Kiváló lehetőséget nyújt rétegprodukciók fellépéseinek, Dj-k vagy zenekarok sőt család rendezvények, gyerekkoncertek számára is ideális. Ebben a teremben sincsen hangkorlát, a vizuális élményeket egy plazma TV-fal erősíti és a hangzás itt is tökéletes.

Étterem

Ruhatár

Könnyen megközelíthető

Dohányzás az arra kijelölt szabadtéri helyeken

Koktélbár

Parkoló

Közterületi kerékpár tároló

Ingyen Wifi

Jegytípusok