Dec.

06.

szerda

Dec.

06.

szerda

A Zene Showja

Kapunyitás: 19:00

Nagyhall
Jegytípusok

A Zene Showja

Kapunyitás: 19:00

Nagyhall

Az Akvárium Klubba egy olyan bérletet álmodtunk meg, ahol a közönség számára is fontos témákról való beszélgetés, az arra adott zenei reflexiók és a zenehallgatást segítő bevált ZeneMűvek előadás közösen képezik a műsor tartópilléreit. Szeretnénk olyan témákat körüljárni, amik jelentős részét képezik a közönség mindennapjainak, és ezekhez a témákhoz szeretnénk egy tartalmas beszélgetéssel, és zenei párhuzamok megteremtésével kapcsolódni. A témákon keresztül szeretnénk eljutni az értő és befogadó zenehallgatáshoz.

Arányait tekintve a zene képezi a műsor gerincét, a tematika sokkal inkább egyfajta kapu a zenei élményhez. A vita és a beszélgetés műfaja a mai fiatalok körében nagyon népszerű, a kerekasztalbeszélgetések fontos részét képezik a jelenlegi kulturális életnek, és maga a műfaj is sajátja az Akvárium Klubnak, hiszen rendszeresen szerveznek vita alkalmakat, előadásokat a közönségük számára. Ezt kihasználva, ehhez kapcsolódva szeretnénk megteremteni egy új komolyzenei fúziós koncertet, ahol a koncertlátogató nemcsak zenei élményeket, hanem egy számára fontos vagy érdekes témakörben egy neves szakember gondolatait is magával viheti. A kulcsa ennek a kettősségnek a kölcsönhatás, csakúgy, mint egy barokk operában a recitativo és az ária, úgy nálunk a beszélgetés és a zenei élmény kiegészítő, reflektív kapcsolatban állnak egymással.

A bérletet szimfonikus zenekari művekre építve találtuk ki, hogy lehetőség legyen egy műsoron belül a vonószenekari mérettől egészen a romantikus szimfonikus zenekari méretig rugalmasan mozogni, ezzel biztosítva a repertoár színességét. Az általános műsoridő 90 perc.

Helyszín

Nagyhall

Az Akvárium legnagyobb koncertterme, a közel 1300 fős NagyHall, Budapest egyik legkorszerűbb rendezvényhelyszíneként biztonsággal kiszolgálja a legnépszerűbb hazai és külföldi zenekarokat és elektronikus zenei produkciókat is. Szinte minden számottevő magyar zenekar fellépett az egyedi hangosítással és kiváló fényrendszerrel felszerelt koncerthallban. A magyar kiválóságokon kívül az Akvárium helyt adott már számos nemzetközi sztárnak is: itt járt a Klaxons, Fritz Kalkbrenner, Marina And The Diamonds, a GusGus, Passenger, Hernan Cattaneo, Sasha, az Eagles Of Death Metal, a Kollektiv Turmstrasse, Troyboi, Wilkinson, Rebecca Ferguson, John Mayall és sokan mások.

Étterem

Ruhatár

Könnyen megközelíthető

Dohányzás az arra kijelölt szabadtéri helyeken

Koktélbár

Parkoló

Közterületi kerékpár tároló

Ingyen Wifi

Jegytípusok