Nov.

23.

szombat

Nov.

23.

szombat

Jakab Péter „BLAM KA-POW KRAK” / Szesztay Dávid és zenekara

Kapunyitás: 19:00

Lokál

A jegyeket 6%, de minimum 300 Ft adminisztrációs díj terheli.

A Házirend szerinti esetekben a ruhatár használata kötelező, melynek díja 500 Ft, és a helyszínen fizetendő.

Jegytípusok

Jakab Péter „BLAM KA-POW KRAK” / Szesztay Dávid és zenekara

Kapunyitás: 19:00

Lokál

Két szólóelőadó, egy este. Szesztay Dávid (Kiscsillag, Santra Diver) és Jakab Péter (Jazzékiel) produkciói sok ponton mutatnak rokonságot: lemezeiken mindketten jórészt maguk játszanak az összes hangszeren, dalaik általában szabadon kezelik a dalszerkezetet, a férfibánat különböző stációin keresztül kalauzolják át a hallgatót, élőben pedig zenekarral kiegészülve lépnek fel. Most pedig mindketten új anyagra készülnek, amely kissé feszegeti eddigi szerzői világukat és más energiákkal tölti meg azt. Ezen az estén Szesztay Dávid új dalaiból hoz el néhányat, Jakab Péter pedig készülő új, BLAM KA-POW KRAK című, harmadik lemezének anyagából ad ízelítőt november 23-án az Akvárium Lokálban.

JAKAB PÉTER
A Jazzékiel-frontember Jakab Péter 2021-ben jelentkezett első, „Nem fontos személy” című szólólemezével, melynek dalait egyedül írta és rögzítette hálószobájában. Ezt követte 2023-ban második albuma az “Ez még nem az”, amit a Magyar Zene Házában tartott, teltházas lemezbemutatón hallhatott a közönség élőben először. A ritkán koncertező produkció most legújabb anyagával érkezik. A „BLAM KA-POW KRAK” különös hangutánzó lemezcíme egy funkosabb, játékosabb világot ígér. A koncerten az élő megszólalásban olyan barátok segítenek, mint Hajba Áron (gitár), Kalmár Tibor (basszusgitár), Mózes Zoltán (dob).

SZESZTAY DÁVID
Szesztay Dávid zenész/dalszerző első szólólemeze 2018-ban jelent meg, Dalok bentre címmel. Dávid az utolsó hangig egyedül játszotta fel és keverte meg az anyagot. A lemez két dalához Lovasi András szerzett szöveget. Ezt követte a Határtalan Ep, majd 2021-ben az Iderejtem a ház kulcsát című második nagylemeze. Art pop, alapvetően kísérletező szellemű dalokból, amelyek hol megtartják a hagyományosabb dalformát, hol bátran kilépnek belőle. 2023 őszén, majdnem pontosan öt évvel az első kiadvány megjelenését követően kiadta harmadik, Félek Nem Félni című albumát. Az új lemez kapcsán új zenekari felállás állt össze, akikkel Dávid eddig megjelent, legfontosabb dalaiból válogattak össze egy egész estés műsort. A zenekar tagjai: Szesztay Dávid (zongora, gitár, ének), Harangozó Sebestyén (gitár, vokál), Acsády Soma (basszusgitár), Ferencz László (dob).

Helyszín

Lokál

2017 februárjában megújult külsővel és új névvel nyitott meg a 300 fő befogadására képes Lokál. Az Akvárium Klub két koncertterme mellett tökéletes alternatívaként szolgál gyönyörű és különleges koktéljaival és lenyűgöző belső dizájnjával.

Étterem

Ruhatár

Könnyen megközelíthető

Dohányzás az arra kijelölt szabadtéri helyeken

Koktélbár

Parkoló

Közterületi kerékpár tároló

Ingyen Wifi

A jegyeket 6%, de minimum 300 Ft adminisztrációs díj terheli.

A Házirend szerinti esetekben a ruhatár használata kötelező, melynek díja 500 Ft, és a helyszínen fizetendő.

Jegytípusok