Szept.

10.

péntek

Szept.

10.

péntek

OMEGA DIATRIBE / NOVA PROSPECT / EAGLE HAS LANDED

Kapunyitás: 19:20

Kishall
Jegytípusok

OMEGA DIATRIBE / NOVA PROSPECT / EAGLE HAS LANDED

Kapunyitás: 19:20

Kishall

2021.09.10.
OMEGA DIATRIBE
NOVA PROSPECT
Vendég: EAGLE HAS LANDED

▩ HELYSZÍN
Akvárium Klub, Budapest

https://www.akvariumklub.hu/

▩ MENETREND
19:20 Kapunyitás
19:40 – 20:10 EAGLE HAS LANDED
20:30 – 21:20 NOVA PROSPECT
21:40 – 22:45 OMEGA DIATRIBE

▩ JEGYINFÓ
Early Bird: 1900 Ft
Kedvezményes elővételes (09.09-ig): 2400 Ft
Helyszínen: 2900 Ft

▩ OMEGA DIATRIBE:

Kicsit több, mint egy évvel a Metanoia lemez megjelenése után ismét a fővárosban játszik a budapesti Omega Diatribe legénysége. Az underground szerelmeseinek minden bizonnyal nem kell bemutatni a zenekart, akik zord és agresszív zenéjükkel valósággal berobbantak a hazai köztudatba 2013-ban a debütáló Iapetus c. lemezükkel. Az ezt követő Abstract Ritual és Trinity c. lemezek csak megerősítették a pozíciójukat a hazai szcénában. A második lemezen Kevin Talley-vel (ex-Suffocation/Six Feet Under/Chimaira) a dobok mögött, ezután pedig Tue Madsen (Meshuggah/Ektomorf/Suicide Silence) vezényletével készítettek a harmadik lemezt, amivel be is zsebelték az ‘Az év koncertzenekara’ illetve az ‘Az év stúdióprodukciója’ díjat a HangSúly Zenei Díjon. Számtalan hazai és európai turné után a zenekar tavaly megjelent Metanoia című negyedik lemeze nem kisebb porduceri név szárnyai alatt készült, mint a svéd Jens Bogren-é (Opeth, Sepultura, Dimmu Borgir, Amon Amarth), akinek kiváló munkája végett a banda eddigi legerősebb anyagát tette le az asztalra, Aki koncertjükön jár, minden bizonnyal egy maradandó élménnyel távozik a helyszínről. Nem lesz ez másképp az Akváriumos koncert esetében sem!

Weboldal:

http://www.omegadiatribe.com

Facebook:

https://www.facebook.com/omegadiatribe

YouTube:

https://youtube.com/omegadiatribe

Instagram:

https://instagra.com/omegadiatribeofficial

▩ NOVA PROSPECT:

A Nova Prospect 2007. április elsején alakult Kecskeméten. A banda elődje a Booboo’s Punch nevű

zenekar volt, amelyben a jelenlegi felállásból Kiss József (gitár), Kiss Dániel (dob) és Schautek Bálint (sampler) szerepelt. A “Booboo” feloszlása után Pásztóy Balázs (basszusgitár) és Besnyő Gabriella (ének) csatlakozásával lett teljes a Nova Prospect csapata. 2009 nyarán váltotta Nagy Zsolt a The Idoru-ba távozott Balázst, majd 2018-ban Kósa Dániel vette át a basszusgitáros posztot.

A zenekar első nagylemeze “Lépj ki az árnyékból” címmel 2009 februárjában jelent meg a Nail Records gondozásában, melyet 2 EP követett 2010-ben (Hívójel) és 2011-ben (Minden nap háború) A zenekar a nagylemezt követően kiadott, ingyenesen letölthető kislemezeket követően elérkezettnek látta az időt, hogy ismét egy úgymond teljes értékű nagylemezt készítsen és fizikai formátumban is elérhetővé tegye azt. Az ingyenesen letölthető kislemezekkel, az intenzív koncertezéssel és a közösségi oldalakon történő aktív jelenléttel az első nagylemez óta eltelt időszakban a zenekar bővíteni tudta rajongóbázisát és joggal feltételezhető az, hogy a várakozásoknak megfelelően a nagylemez népszerű lesz a modern, igényes hangszerelésű rockzenét kedvelők körében.

A fentieket igazolja a „Szemben az óriás” című nagylemez előhírnökeként 2014. június 14. napján megjelent, „Amíg van benned élet” c. dal kedvező fogadtatása, mely mai napig az egyik legtöbbet játszott daluk a digitális zenemegosztók adatai alapján.

A nagylemez a Hammerworld magazin júniusi számának CD mellékleteként jelent meg, a hazai rock/metal rajongók széles bázisához eljuttatva a Nova Prospect zenéjét. 2017-ben a Nova Prospect nyerte a Wacken Metal Battle hazai selejtezőjét, így ők képviselhették Magyarországot a németországi Wacken fesztiválon, ahol a 28 zenekaros nemzetközi mezőnyben 10. helyezést értek el, mintegy 7000 fős külföldi közönség és 28 fős nemzetközi zsűri előtt mutathatták meg magukat, magyar (!) nyelven.

A Fényhozó c. EP-jük 2017. december 1-jén jelent meg digitális terjesztéssel.
A „Vigyázó” c. daluk bekerült az Eurovíziós dalválogató, A Dal 2018 c. műsor legjobb 30 dal közé, így február elején az MTVA élő tévéműsorában is megmutathatták magukat.
A zenekar 3. nagylemeze “Jövő kilátással” címmel jelent meg a Hammerworld magazin 2018. novemberi számának mellékletként 10 új dallal. A negyedik nagylemez előfutáraként 2020. novemberében jelent meg a Légy Valaki c. dal, melyhely készült kisfilm a zenekar első „saját” gyártású videoklipje, rendezője a Nova Prospect hivatalos fotósa, Pintér Judit. A 2021-ben már 14 éves Nova Prospect a néha popos beütésű, helyenként progresszív elemeket is tartalmazó modern rockzenéjével mára stabil státuszt vívott ki magának a női frontemberrel kiálló underground zenekarok között. A zenekar 2021 októberében tervezi megjelentetni 4., egyelőre cím nélküli nagylemezét, melyről július elejére várható a 2. kislemez megjelenése egy videoklip kíséretében.

Facebook:

https://www.facebook.com/NovaProspectHungary

YouTube:

https://www.youtube.com/user/novaprospectband

▩ EAGLE HAS LANDED:

A Sas leszállt. A budapesti ‘Eagle Has Landed’ 2017-ben alakult. A csapat különlegessége a két brutális frontemberen túl a különböző stílusjegyek szokatlan, eddig nem ismert módon történő vegyítése: a deathcore, black metal elemein át a különböző elektronikus zenékig sokféle hatás érvényesül zenéjükben. A zenekar tagjai már ismerősök lehetnek a magyar zenei színtérből: a vokálokért Tari Bálint és Farkas Péter felel, gitár fronton Kovács Dóra és Rácz Attila hozza a masszív riffeket, Gróf Adolf dobos ritmusaival megerősítve. A banda első debütáló anyaga ‘Devil’ címmel jelent meg 2019 áprilisában – egy nem mindennapi látványvilággal bíró videoklippel, januártól pedig a ‘Dürer’ címet kapott EP-t is bemutatta a zenekar.

Facebook: https://www.facebook.com/eaglehaslandedofficial/

YouTube: https://www.youtube.com/EaglehasLandedofficial

Instagram: https://www.instagram.com/eaglehaslandedofficial/

Helyszín

Kishall

A közel 700 főt befogadó KisHall, amely külsőleg is a nagyobb helyszín mása, szintén egyedi világítástechnikával és hangosítással rendelkezik. Kiváló lehetőséget nyújt rétegprodukciók fellépéseinek, Dj-k vagy zenekarok sőt család rendezvények, gyerekkoncertek számára is ideális. Ebben a teremben sincsen hangkorlát, a vizuális élményeket egy plazma TV-fal erősíti és a hangzás itt is tökéletes.

Étterem

Ruhatár

Könnyen megközelíthető

Dohányzás az arra kijelölt szabadtéri helyeken

Koktélbár

Parkoló

Közterületi kerékpár tároló

Ingyen Wifi

Jegytípusok