Nov.

30.

péntek

Nov.

30.

péntek

Kerekes Band koncert és könyvbemutató

Kapunyitás: 19:30

Kishall
Felhasználható utalványok:
Erzsébet utalvány Erzsébet utalvány
Jegytípusok

Kerekes Band koncert és könyvbemutató

Kapunyitás: 19:30

Kishall
Felhasználható utalványok:
Erzsébet utalvány Erzsébet utalvány

A kétszeres Fonogram-díjas Kerekes Band útja a fülledt hangulatú moldvai, gyimesi táncházaktól a világzenei nagyszínpadokig több mint 20 évet ölel fel. Ezalatt a több, mint két évtized alatt hozták létre azt a hangzást, amely összetéveszthetetlen a hazai és nemzetközi világzenei színtéren. A moldvai zene pulzálását idéző tempó, kiegészülve a riffközpontú furulya és koboz témákkal, másnéven Ethno Funk.

A kezdetektől kísérletező ötösfogat hangzása azonban legalább annyira ered a rockzenéből, mint a hagyományos pásztorzenéből. A furulyahangzás spektrumát kitágító Fehér Zsombor, nemcsak a gyimesi népzenét, hanem Jimi Hendrix gitárhangzását is hosszasan tanulmányozta, hogy egy olyan sajátos pszichedélikus, riffes játékot fejlesszen ki, ami a zenekar egyedi soundját adja. A táncházakban edződött, de a rockzene energiáiból táplálkozó koboz és brácsa lüktetése, Námor Csaba és Csarnó Ákos kezében tovább erősíti a hagyományos zene béklyóitól megszabadult ethno funkot, ami végül a hazai stoner nagyágyú, Sohajda Péter, és a kettő-négy specialista, Fehér Viktor kezében formálódik egésszé.

Chemtrailezett gyimesi hegyilevegő szakértő kezekből szórva.

Az estét VJ Bimaxim vizuálja teszi igazán utazóssá.

A koncertet megelőzően bemutatásra kerül a Kábé23 – a Kerekes Band első majdnem két és fél évtizede c. könyv, ami először az Akvárium Klubban vásárolható meg, illetve már előrendelhető ezen a liken:
http://www.nowbooks.hu/termek/kabe23-kerekes-band/

19.30 – 20.10 : KÁBÉ23 – a Kerekes Band első majdnem két és fél évtizede – könyvbemutató beszélgetés

20.30 – 22.30 Kerekes Band koncert

Helyszín

Kishall

A közel 700 főt befogadó KisHall, amely külsőleg is a nagyobb helyszín mása, szintén egyedi világítástechnikával és hangosítással rendelkezik. Kiváló lehetőséget nyújt rétegprodukciók fellépéseinek, Dj-k vagy zenekarok sőt család rendezvények, gyerekkoncertek számára is ideális. Ebben a teremben sincsen hangkorlát, a vizuális élményeket egy plazma TV-fal erősíti és a hangzás itt is tökéletes.

Étterem

Ruhatár

Könnyen megközelíthető

Dohányzás az arra kijelölt szabadtéri helyeken

Koktélbár

Parkoló

Közterületi kerékpár tároló

Ingyen Wifi

Jegytípusok