Dec.

01.

szerda

Dec.

01.

szerda

A Zene Showja

Kapunyitás: 19:00

Nagyhall
Jegytípusok

A Zene Showja

Kapunyitás: 19:00

Nagyhall

A Zene Showja a MÁV Szimfonikus Zenekar és a ZeneMűvek (Dénes-Worowski Marcell és Seidl Dénes Mihály) közös új hangversenysorozata a 2021-2022-es évadban, amelynek helyszíne és társszervezője az Akvárium Klub. A koncertek az interjú és hangverseny műfajának kombinációját alkotják, ahol egy-egy meghívott hírességgel járjuk körbe a fiatalokat érdeklő témákat és reflektálunk rájuk a klasszikus hangverseny-repertoár remekműveivel. Ennek a Magyarországon egyedülálló kezdeményezésnek célja, hogy az intellektuális tartalomnak a zene a beszélgetés közben adjon művészeti kontextust, és ezáltal segítse a komolyzene hétköznapi aktualitásának felfedezését.

A sorozat első vendége Berecz Zsombor olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok vitorlázó. A hazai vitorlás sport történetében 40 év után ismét dobogóra állhatott versenyzőnk, ezzel megszerezve a magyar vitorlás sport legfényesebb olimpiai érmét. Berecz Zsomborral összehasonlítjuk a vitorlázást a komolyzenével, párhuzamokat és ellentéteket keresve a két világ között. A beszélgetés során olyan témákat járunk körbe, melyek a hallgatóság számára izgalmasak és aktuálisak, miközben Mendelssohn, Csajkovszkij és Rimszkij-Korszakov művekkel reflektál a MÁV Szimfonikus Zenekar az elhangzottakra. Dénes és Marci életének nagy részét lefedi a komolyzene és a vitorlázás szeretete, ezért nagy lelkesedéssel teremtenek kapcsolatot a kultúra és a sport között Berecz Zsombor olimpikon segítségével.

A rendezvény 20 órakor kezdődik.

Helyszín

Nagyhall

Az Akvárium legnagyobb koncertterme, a közel 1300 fős NagyHall, Budapest egyik legkorszerűbb rendezvényhelyszíneként biztonsággal kiszolgálja a legnépszerűbb hazai és külföldi zenekarokat és elektronikus zenei produkciókat is. Szinte minden számottevő magyar zenekar fellépett az egyedi hangosítással és kiváló fényrendszerrel felszerelt koncerthallban. A magyar kiválóságokon kívül az Akvárium helyt adott már számos nemzetközi sztárnak is: itt járt a Klaxons, Fritz Kalkbrenner, Marina And The Diamonds, a GusGus, Passenger, Hernan Cattaneo, Sasha, az Eagles Of Death Metal, a Kollektiv Turmstrasse, Troyboi, Wilkinson, Rebecca Ferguson, John Mayall és sokan mások.

Étterem

Ruhatár

Könnyen megközelíthető

Dohányzás az arra kijelölt szabadtéri helyeken

Koktélbár

Parkoló

Közterületi kerékpár tároló

Ingyen Wifi

Jegytípusok