Kriptogazdaság? Hogy jutottunk idáig? - Puzsér Róberttel és Szirmai Gergővel

április 27. péntek kapunyitás: 17:00
NagyHALL

Block Knights Contest 2018 elődöntő!

Mérő László, Bod Péter Ákos és Czakó Borbála után, most Puzsér Róbert és Szirmai Gergő véleményére vagyunk kíváncsiak. Puzsér Róbert és Szirmai Gergely szórakoztató módon mutatja be nekünk, hogyan jutott el a világ oda, hogy szükség lett a kriptodevizákra és az egyre inkább teret nyerő blockchain technológiára.

A kriptoanarchisták kívülről rendkívül naivnak tűnő világában konszenzus van arról hogy a pénzügyi rendszer nem működik (romokban van), és egyértelmű, hogy meg akarjuk változtatni...
Ellenben pénzügyi háttérrel rendelkezőként az az érzésünk, hogy a pénzügyi rendszer működik. Sőt, olyannyira jól működik, hogy minden korábbinál nagyobb populációt tart fent, minden korábban tapasztaltnál magasabb színvonalon.

Akkor most mi is az igazság?
Hogyan jutottunk el a kriptovaluták világához?
Miért is van szükség a kriptogazdaságra minden eddiginél jobban?
Milyen módon adhatnak megoldást a blockchain technológiára alapuló rendszerek az országok és társadalmak közötti, illetve a társadalmakon belüli egyenlőtlenség enyhítésére?

Többek között ezekre a kérdésekre adják meg a választ egy kis társadalomkritikával megfűszerezve filmes jelenetekkel illusztrálva a rendezvény moderátorai, Puzsér Róbert és Szirmai Gergely személyében. Az izgalmas bevezető után bemutatkoznak a Block Knights Contest nevezői projektjeikkel 3 perces pitch videók formájában, és az egyetemi és üzleti zsűri közösen tesznek fel kérdéseket, és megvitatják a moderátorokkal, hogy a pályamunkák mennyire reflektálnak a bevezető során felszínre került kérdésekre. Végül a szakmai zsűri meghozza döntését és kihirdeti a továbbjutó pályázókat, akik részt vesznek május 23-án az Akvárium Klubban megrendezésre kerülő döntőn.


Az egyetemi zsűri:
- Prof. Dr. Pataricza András, egyetemi tanár, Méréstechnikai tanszék, (BME),
- Dr. Trinh Anh Tuan, egyetemi docens, a Corvinus Fintech Center vezetője, zsűrielnök, (BCE),
- Nagy Dániel, Ethereum Foundation alvállalkozójaként dolgozik az Ethereum infrastruktúra fejlesztésén, valamint haladó kriptográfiát és kriptográfiai gazdaságtant tanít. (ELTE).

Az üzleti tanácsadó - akik nélkül nincs blockchain üzlet Magyarországon:
- Debreczeni Barnabás, a Shinrai ügyvezetője,
- Csabai Csaba, a Variance.hu

Program:
17:00 - 20:00
Puzsér Róbert/Szirmai Gergő: Kriptogazdaság - Hogyan jutottunk el idáig?
Block Knights Contest 2018 - Projektek bemutatkozása
Elődöntő továbbjutóinak kihirdetése.

Bulizz a Blockchaineum Csapatával a Block Kinghts Contest Elődöntő 2018 Afterpartyn és válaszd meg on Chain a Miss International Hungary Szépségkirálynőjét! Blockchain Community Drink & Miss International Hungary on Chain. Részletek itt.

Belépők:
Block Knights Contest 2018 Elődöntő Puzsérral és Szirmaival - 6.000 Ft
Miss International Hungary on Chain& Blockchain Community Drink - 6.000 Ft
Kombinált jegy - 10.000 Ft