Jojo Mayer / Nerve

május 13. szombat kapunyitás: 20:00
NagyHALL

A NERVE a késő kilencvenes években Jojo Mayer legendás esemény sorozatából, a New York-i Prohibited Beatz rendezvényből fejlődött ki, amely kezdetben DJ-k, vizuál művészek, zenészek és a közönség interaktív együttműködéseként indult.

A kollektívából végül egy jól olajozott együttes alakult ki, melynek tagjai élő improvizációval termékenyítik meg a különböző programozott és előzetesen megtervezett elektronikus zenei műfajokat. Az így kialakult formátum lehetővé tette az elektronikus zenei stílusok széles skálájának ötvözését, az old school Jungle, Dub Step vagy Glitch ütemektől a Minimál és Tech House-on keresztül a műfaji határokon átívelő zenéig bezárólag. Az együttes a folyamat során egy új közönséget "nevelt ki", akik megismerkedtek az improvizált zenével, és végül bevezette a jazz improvizációra, lüktető ütemekre és stilisztikai forradalomra épülő zenéjét a digitális korba. Teszik mindezt egy Rock'n Roll életérzéssel vegyítve: egyszerűen csak jól akarják érezni magukat és beintenek mindenkinek, akinek ez nem tetszik. A NERVE újravizsgálja és meghaladja az emberi kreativitás, valamint a digitális technológia kapcsolatát és egy új fajta, egyedülálló zenei kifejezési módot teremt.

A NERVE tagjai:
Jojo Mayer: dobok
John Davis: basszus
Jacob Bergson: billentyűs hangszerek
Aaron Nevezie: hang és audio manipuláció

Az állandó tagok mellett a NERVE gyakran kiegészül a világ legkülönbözőbb tájairól származó zenészekkel. A rég bevált partnerek, mint Roli Mosimann, Jason Lindner vagy Takuya Nakamura mellett a NERVE olyan nevekkel is együtt dolgozott már, mint Bugge Wesseltoft, Dj Shadow, MC XIS, Sean Pelton,Tim Lefebvre, Karsh Kale, MC Malik Work, Salt Cathedral, Vernon Reid, Moshen Namjoo, és sokan mások.